Mijn Switch Upgrade naar een Unifi 16-port 150 watt POE+ switch

Laat ik in deze post maar toegeven dat ik fan ben van het merk Ubiquiti en graag met hun spullen werk. Mijn nieuwste upgrade aanwinst is de Unifi 16-port 150 watt POE+ switch.

Waarom een Upgrade?

Vorig jaar zomer heb ik mijn netwerk helemaal met ubiquiti Unifi producten geïnstalleerd. Dit betrof de Unifi USG 3P, Unifi 8-port 60watt Poe switch, Cloudkey, AP-AC-Lite en een AP-AC-LR.

Nu werkte de 8-port switch helemaal prima en heb ik momenteel maar drie apparaten die POE praten. Maar toch miste ik een aantal gewone lan poorten. Nu hoor ik je zeggen dan hang je er een non poe switch bij en klaar. Ik wil graag één switch in mijn netwerk en daar wringt het een beetje. Ubiquiti heeft verschillende switchen maar je hebt de keuze uit onderstaand wil je meer switch als je 8-port 60 watt vol is.

  • UniFi Switch 16 (150W)
  • UniFi Switch 24 (250W)
  • UniFi Switch 24 (250W)
  • UniFi Switch 48 (500W)
  • UniFi Switch 48 (750W)

Zoals je kunt zien zijn alle switch devices groter dan 8 ports volledig POE. Aangezien ik ongeveer 14 LAN devices ga aansluiten op mijn switch is de 16 port voor mij de beste oplossing. Dat deze volledig POE is tja dat gaat misschien in de toekomst nog veranderen maar een overkill aan POE porten heb ik momenteel zeker.

Geluid en Warmte

Op het grote boze internet lees je verschillende verhalen over de warmte productie en het geluid niveau van deze switch. Mijn switch hangt met zijn vleugels tegen de muur waardoor hij optimaal zijn warme lucht kan afvoeren.

Via een ssh sessie kan gemakkelijk de temperatuur worden uitgelezen dit doe met dit commando: swctrl env show

Zoals je op de print screen ziet is de switch momenteel 49 graden en heeft hij een max gehad van 51 graden. Op deze temperatuur staat de ventilator stil zoals te zien is onder Fan Duty Level. De switch heeft een Alert Temp van 90 graden waarbij je via de controller software events en notificaties krijgt.

Doordat de Fans 9 van de 10 keer uit staan omdat de temperatuur bij mij goed is hoor ik de switch eigenlijk helemaal niet. Nu kan dit anders zijn als je de switch in een patchkast hangt waar deze iets minder de warmte kwijt kan. Een oplossing hiervoor zou kunnen zijn om de ventilatoren van de switch te vervangen.

De ventilatoren van Noiseblocker kunnen zonder veel inspanningen worden ingebouwd in de switch ter vervanging van de standaard meegeleverde ventilatoren. Hierdoor zal de switch stiller worden mocht je last hebben van het geluid.

Noiseblocker BlackSilentPRO PM-1, 40mm

Noiseblocker BlackSilentPRO PM-2, 40mm