HomeSynologySynology C2 cloud backup

Synology C2 cloud backup

Synology heeft vorig jaar C2 Back-up geïntroduceerd waarbij het via de Hyper Backup-app mogelijk is om bestanden naar de synology cloud te uploaden. Hiermee is het mogelijk om binnen het Synology eco systeem te blijven en een backup te maken van belangrijke bestanden welke op de nas zijn opgeslagen.

De prijzen bij Synology variëren van 9,99 / jaar voor 100 GB tot 59,99/jaar voor 1TB.

Bij een concurent als google betaal je voor 100 GB 19.99 / jaar. De prijzen voor synology zijn dus marktconform en passen prima binnen de prijzen die overige aanbieders vragen.

Prijzen Google Drive

Back-up

Om synology C2 te kunnen gebruiken dien je de package Hyper Back-up te installeren. Deze is beschikbaar in de app store van DSM. Via hyper Back-up is het mogelijk een nieuwe job aan te maken welke je connect met C2.

Synology Hyper Back-up wizard

Vervolgens die je aan te melden bij Synology C2 en toestemming te geven voor het maken van een back-up naar de C2 opslag.

Je maakt een back-up taak aan welke gebruikt zal worden voor de back-up tussen Hyper Back-up en Synology C2

Vervolgens kies je welke folders / bestanden je naar de synology C2 backup wilt sturen.

Qua instellingen zijn er verschillende mogelijkheden. Een goede mogelijkheid is om codering aan te zetten zodat de back-up op de nas AES 256-bits encryptie zal worden toegepast voordat de upload start naar de synology C2 cloud.

Na het toepassen van de setup zal er een taak zichtbaar zijn binnen Hyper Backup voor het uploaden van je bestanden naar Synology C2.

Restore

Om een back-up te kunnen restoren kies je binnen DSM wederom voor Hyper Back-up en vervolgens voor de terug pijl in het actie menu.

De wizard zal starten en de optie naar C2 weergeven.

Als je encryptie hebt gebruikt voor je back-up dan dien je eerst je wachtwoord in te geven voordat je verder kunt naar de back-up

Selecteer de folder welke je wilt restoren en kies voor toepassen in de volgende stap. De back-up zal nu naar zijn orginele locatie worden weggeschreven.

Restore zonder DSM

Uiteraard is het ook mogelijk om een restore te doen als je synology defect is. Ga hiervoor naar de synology C2 website en login met je synology account.

Klik vervolgens op de taak die zichtbaar is in je dashboard om naar het recovery scherm te gaan. Als je encryptie aan hebt op de taak dien je eerst je wachtwoord op te geven voordat je verder kunt.

Vanuit hier is het mogelijk om bestanden welke in de back-up job zitten te downloaden.

Deze download worden via de browser afgehandeld en komen in de folder naar keuze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *