HomeSynology[Synology] Restore Hyper-v naar Synology VMM

[Synology] Restore Hyper-v naar Synology VMM

Synology Virtual Machine Manager

In mijn vorige blog: Active backup for business hebben we het gehad over het maken van een hyper-v vm backup en restore. Synology heeft op de hogere modellen (+) Synology Virtual Machine Manager (VVM) beschikbaar.

Hiermee is het mogelijk om virtuele machines te draaien op de synology. In een volgende blog kom ik hier op terug. Vandaag gaan we het hebben over het restoren van een Hyper-v vm naar Synology VMM.

Active backup for business

Om een back-up van hyper-v te kunnen restoren dienen we terug te gaan naar Active backup for business.

Active backup for business overview

Momenteel heb ik drie virtuele machines in de back-up staan welke ik vanuit Active backup for business kan restoren. Het restoren kan makkelijk door de VM te selecteren en op herstellen te klikken.

Vanuit de wizard herstellen selecteren we: Onmiddellijk herstel naar synology Virtual Machine Manager (VMM)

We selecteren een back-up job en kiezen voor volgende.

Synology vraagt waar de virtuele machine mag worden opgeslagen. (ik laat de standaard plek staan)

Vanuit deze stap is het mogelijk de configuratie van de virtuele machine aan te passen. Ik geeft deze machine 1 CPU en 1 GB Ram (voor test)

De virtuele machine krijgt een nieuwe virtuele harddisk. Deze heeft standaard dezelfde grote als de orginele harddisk

Het vinkje voor Virtio iSCSI laat ik aanstaan aangezien dit de prestaties ten goede komt. Wel is er een stuurprogramma nodig welke tijdens het restoren geïnstalleerd zal worden.

Uiteraard is er ook een mogelijkheid tot netwerk binnen VMM. Als je een netwerk hebt geconfigureerd heb je de keuze deze te koppelen aan je VM.

Andere instellingen geeft de mogelijkheid om een iso te booten, de bios aan te passen en het installeren van de Synology VMM Guest Tools.

Machtigingen kunnen worden aangemaakt voor controle over de rechten van de VM.

Overzicht

Na het toepassen zal de Virtual Machine Manager (VMM) openen en beginnen met het importeren van de task. Dit duurt een aantal minuten voordat de VM beschikbaar is voor opstarten.

Door gebruik te maken van de verbinden optie zal er een nieuw tabblad openen waar de console voor de virtuele machine in werkt.

De virtuele machine zal worden geconfigureerd / aangepast worden maar blijft qua configuratie hetzelfde als in de gemaakte back-up. Aanpassingen zorgen er alleen voor dat deze stabiel kan draaien binnen de virtual machine manager.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *